Kayseri Ticaret Odası Hizmet binası İnşaatı İnceleme Gezisi
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başta olmak üzere protokol üyeleri ve KTO Meclis Üyeleri ile yapımı devam eden KTO Hizmet Binası inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz inceleme gezisinde yaptığı konuşmasında, Kayseri’nin üretimde, ticarette ve ihracatta Türkiye’nin önemli bir şehri olduğunu belirterek, “Kalkınmada diğer şehirlere öncü ve örnek olan Kayseri, şimdiye kadar yapmış olduğu atılımlarla, Türkiye’de model olarak gösterilen sayılı şehirler arasında yerini almış ve marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kayseri Ticaret Odası olarak, şehrimize yeni değerler katabilmenin gayreti içerisindeyiz. Üye sayımız her yıl yaklaşık bin 300-bin 400 kadar artmaktadır. Bu artış hızı devam ettiği takdirde, Kayseri Ticaret Odası 10 yıl sonra üye sayısı 30 bine ulaşan bir oda konumuna gelecektir” dedi.
“YAPTIĞIMIZ TÜM PLANLAMALAR 40-50 YIL SONRASININ İHTİYAÇLARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR”
Yapılan planlamaların 40-50 yıl sonrasının ihtiyaçları düşünülerek yapıldığını vurgulayan Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hizmetlerimizin devamlılığının sağlanması adına, yaptığımız tüm planlamalar, 40-50 yıl sonrasının ihtiyaçları göz önüne alınarak gerçekleştirilmektedir. Üyelerimizin, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilmesi adına; tüm alanlarda olduğu gibi, kaliteli hizmet, kaliteli mekanlarda verilir anlayışı ile yeni bir bina yapımı için kolları sıvadık. Öncelikle Kayseri Ticaret Odası üyelerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir program hazırlanmıştır. Proje elde etme yöntemi olarak ulusal mimari fikir yarışması açılması uygun görülmüş, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile işbirliğine gidilmiştir. Yarışmamızın proje değerlendirmelerini yapmak üzere değişik üniversitelerden, konusunda uzman mimarlardan jüri heyeti oluşturulmuştur. Yapılan değerlendirmeler sonucunda jüri, kararını 4 Haziran 2014 tarihinde açıklamıştır. Yarışma şartnamesinde anılan; 3 adet eşdeğer, 5 adet mansiyon, 5 adet satın alma ödülü, yapılan kolokyumda eser sahiplerine takdim edilmiştir. Ulusal mimari fikir yarışmamızın, 152 proje katılımı ile 2014 yılı en çok katılım sağlanan proje yarışması olduğu tespiti Arkitera dergisi tarafından yapılmış ve ödüle layık görülmüştür. Eş değer ödül sahibi 3 grupla yapılan görüşmeler sonucunda A-2 Tasarım mimari proje grubunun hazırlamış olduğu proje ile yola devam edilmesi kararı alınmıştır. Daha sonra mevcut proje üzerinde çok geniş grupların görüş ve önerileri alınmış, projeye çeşitli revizyon ve ilaveler yapılarak son şekli verilmiştir. Statik, mekanik ve elektrik proje grupları ve müşavir firmamızla da anlaşılarak uygulama projesi çalışmalarına eş zamanlı olarak başlanmıştır. Yoğun çalışmalar sonucu uygulama projesi ve şartnamenin hazırlanmasının ardından ihale sürecine geçilmiştir. İhale sürecinde ön yeterliliği geçen 41 firmaya davetiye gönderilmiş, 14 firma ihale şartnamesi satın almıştır. Tüm yarışma ve inşaat ihalesi aşamalarında katılımın en üst düzeyde olması ve rekabetin sağlanması hedeflenmiştir. 8 Mayıs 2015 tarihinde odamız meclis salonunda yapılan ihaleye, şartname satın alan 14 firmanın tamamı teklif vermiştir. 4. tur tekliflerin ardından, ihale komisyonumuz, katılımcı firmalardan ek süre isteyerek ihaleyi kapatmıştır. Sonrasında en düşük fiyat teklifi veren üç firma ile yapılan görüşmelerin ardından Aydın İnşaat ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan sözleşmenin ardından; 1 Haziran 2015 tarihinde yüklenici firmaya yapılan yer teslimiyle yapım sürecimiz başlamış olup, iş programına uygun şekilde devam edilmektedir.”
“BİNAMIZIN 2016 YILI SONU İTİBARİYLE HİZMETE AÇILMASI PLANLANMAKTADIR”
İnşaatın son durumu hakkında bilgiler de veren KTO Yönetim Kurulu Mahmut Hiçyılmaz, yeni hizmet binasını 2016 yılının sonunda hizmete açılmasını planladıklarını belirtti. Hiçyılmaz, “Bugün itibariyle gelinen noktada hizmet binamız inşaatı grup bazında; mekanik ve elektrik tesisat işleri hariç inşaat kalemlerinde yüzde 51,40 mekanik tesisat işlerinde yüzde 48,44, elektrik tesisat işlerinde yüzde 34,58, bütün iş kalemleri bazında genel gerçekleşme oranı ise yüzde 46,54 seviyesine ulaşmıştır. Binamızın, 2016 yılı sonu itibariyle hizmete açılması planlanmaktadır. Yeni hizmet binamızda; 2 bodrum, 1 zemin, 2 normal kat olmak üzere toplam 18.000 metrekare kapalı inşaat alanı bulunmaktadır. 14 bin 565 metrekare toplam arazimizin bir kısmı üzerinde inşaatı devam eden binamızda; hizmet ve yönetim birimlerinin yanı sıra, 500 kişilik konferans salonu, 450 kişilik restoran, 175 araçlık kapalı olmak üzere 250 araçlık otopark alanı, 110 kişilik eğitim salonu, toplantı salonları, meslek komitesi toplantı odaları, sergi alanı ve geniş peyzaj alanı bulunmaktadır. Hizmet binamızın hemen arkasında bulunan arsamızın kalan kısmı yap-işlet-devret modeli ile yapılacak otel, rezidans veya iş merkezi yatırımına açıktır. Bu konuda tüm yatırımcılarımıza çağrıda bulunduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyorum. Yeni hizmet binamızda; kendi iş yerlerinde misafirlerini ağırlama imkânı olmayan üyelerimiz için toplantı salonları da bulunacaktır. Üyelerimiz bu salonlarda hem misafirlerini ağırlayacak hem de iş görüşmelerini rahatlıkla gerçekleştirebileceklerdir. Bunun yanı sıra, Kayseri’ye misafir olarak gelen oda başkanlarımıza ayrılmış bir mekan da yeni binamızda bulunacaktır. Yeni hizmet binası inşaatımızın her aşamada katkı sağlayan, Odamız Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu Üyelerim başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İncelemelerde konuşan Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptıkları kısa konuşmalarda yeni hizmet binasının Kayseri ticaretine önemli katkılar sunacağını belirterek, yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
İnceleme gezisi, verilen öğle yemeği sonrasında hizmet binası inşaatında hatıra fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.